Fråga facket Fråga facket

Viljan till arbete

LO-förbundens medlemmar är elektriker, svetsare, undersköterskor, servitriser, murare och kassörskor. Vi serverar kaffet, vi anlägger vägarna och vi städar trappuppgångar och hotellrum. Vi är arbetare och stolta över att vara med och bygga Sverige.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Foto: Lars Forsstedt

Viljan till arbete

Viljan till arbete är vår största tillgång. En investerad krona i välfärden höjer kunskaper, gör oss friskare och ökar vår frihet. Vi vill att Sverige ska vara ett land i full sysselsättning, där alla kan få ett arbete. 

Arbetsmarknad med schysta villkor

Jämlikhet är ingen kostnad, det har varit vårt lands ledstjärna och det kan bli det igen. Vi vill ha en arbetsmarknad där schysta villkor gäller och där alla behandlas lika och har samma rättigheter och skyldigheter. Vi står bakom principen om alla människors lika värde och rätt. 

Fackliga rättigheter är mänskliga rättigheter. Ordning och reda på arbetsmarknaden för alla!

Ett land i jämlikhet

Vi vill leva i ett land där alla får del av en välfärd av hög kvalitet, vem du än är och var du än bor. Plånboken ska aldrig avgöra vilken vård, utbildning eller omsorg du får.

Det finns faktiskt inget bättre än generell välfärd om man vill bygga ett land i jämlikhet, och det vill vi. 

Ordning och reda på arbetsmarknaden

Otrygga anställningar har blivit vardag. Arbetsgivare staplar korta anställningar på varandra. Det drabbar kvinnor och ungdomar värst. Många vågar aldrig stänga av sin mobiltelefon för att de är rädda att missa ett arbetspass.

Arbetsmiljöarbetet har minskat, stressen ökar. Det skapar risker på jobbet. Och det händer alldeles för ofta att människor utnyttjas på arbetsmarknaden, att folk arbetar under slavliknande villkor. Det är fullständigt oacceptabelt. Vi vill att ordning och reda ska gälla på arbetsmarknaden.