Fråga facket Fråga facket

Facket på vinterjobbet

Ung i facket LO-distriktets Regional Ungdomskommitté kör kampanjen "Facket på Vinterjobbet". Målet är att informera vinterarbetare och skidåkare.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Regional ungdomskommittén representerades i Bjursås av från vänster Angelica Ollinger, Emil Thyr, Jasmine Larsson och Linda Lindfeldt.
Regional ungdomskommittén representerades i Bjursås av från vänster Angelica Ollinger, Emil Thyr, Jasmine Larsson och Linda Lindfeldt. Foto:Ulrika Wiklund

Facket på Vinterjobbet startar i år på Bjursås Skicenter. Där finns möjligheter att både informera anställda och skidåkare om facket. Informationerna av skidåkarna har gått bra.

- Det har varit bra stämning och många frågor. Det är givande att vara här, säger Angelica Ollinger, från Regionala Ungdomskommittén.

När det gäller säsongsarbetare är det inte alltid säkra anställningsförhållanden. LO har tidigare nåtts av historier med unga människor som lovats arbete. Sedan har snön uteblivit, liksom arbetet.
Så är inte fallet i Bjursås.

- I Bjursås saknas det ingen snö. Det vi sett är positivt och vi har fått ett fint mottagande av Bjursås Skicenter, säger Angelica.

Efter arbetstid får Jasmine Larsson och Emil Thyr träffa en grupp anställda. De har massor av frågor och får information om vad facket är, vad som är ett kollektivavtal samt varför det är viktigt med att fackförbund.

- Det var både kul och spännande att träffa anställda. Det hade massor av frågor och var väldigt nyfikna, avslutar Jasmine Larsson, från Regionala Ungdomskommittén.

Fakta:
Regional Ungdomskommittén besöker måndag och tisdag Bjursås. På onsdag och torsdag besöks Kungsberget.

 

Viktor Rasjö
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.