Fråga facket Fråga facket

Handslag mellan Socialdemokraterna och Byggnads

Arbetsmarknad Socialdemokraterna Gävleborg och Byggnads Gävledala har idag genomfört ett handslag för att tillsammans kräva kollektivavtal inom offentlig upphandling i Gävleborgs kommuner och i Region Gävleborg.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Foto: Linnea Wickman

Skälet är att skattepengar riskerar att gå till lönedumpning och försämrade arbetsvillkor när krav inte ställs på kollektivavtal vid offentlig upphandling. Under dagen har Socialdemokraterna Gävleborgs distriktsordförande Åsa Lindestam och Kim Söderström, ordförande Byggnads Gävledala besökt två av HMB Constructions byggen i Gävle på Gavlehov respektive Kungsbäck för att presentera handslaget för byggarbetare på företaget.

- Det är på tiden att vi tar tillbaka bollen och påverkar i facklig-politiska frågor. Det är enda sättet att påverka utvecklingen i en positiv riktning för våra medlemmar och seriösa företag, säger Kim Söderström, ordförande i Byggnads GävleDala.

- Killarna i byggboden gillade verkligen den värdegrund handslaget står för och den skillnad som vi vill handslaget ska ge. De vill få stopp på låglönekonkurrensen och kräver att alla som arbetar i Sverige ska ha schyssta löner och arbetsvillkor. De vill precis som oss ha ordning och reda på arbetsmarknaden, säger Åsa Lindestam, ordförande i Socialdemokraterna Gävleborg.

För ytterligare kommentarer:
Åsa Lindestam, telefon 070-6008013
Kim Söderström, telefon 073-8067890

Viktor Rasjö
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.