Fråga facket Fråga facket

Sök föräldrapenningstillägg

LO-distriktet informerar just nu föräldrar om deras rätt att söka "Föräldrapenningstillägg". Bland annat har badhuset Fjärran Höjder i Gävle besökts under tre dagar. Har du sökt pengar?


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

En av de som informerade på badhuset var Tarja Lindberg, som även brukar arbeta med att utbilda försäkringsinformatörer för LO-distriktet.
En av de som informerade på badhuset var Tarja Lindberg, som även brukar arbeta med att utbilda försäkringsinformatörer för LO-distriktet. Foto: Kjell Andersson

Tyvärr är inte alltid informationen tillräckligt spridd bland LOs medlemmar när det gäller föräldrapenningstillägget. Många har rätt till ersättning utan att veta om det.

- Vi träffade 60 föräldrar under tre dagar. Vår bedömning är att tack vare vår information kan nu 20 föräldrar få ut en ersättning på runt 15 000 kronor, säger Kjell Andersson, som är försäkringsansvarig på LO-distriktet i Dalarna och Gävleborg.

LO-distriktet kommer fortsätta informera om kampanjen på fler olika ställen. Du kan läsa mer om föräldrapeninngstillägget här och där göra din egen anmälan.

Höstens Facket Försäkrar kampanj kommer att pågå mellan den 1 november-28 november. LO har återigen valt att uppmärksamma ”Föräldrapenningtillägget” eftersom denna avtalsförsäkring är relativt ny och kännedomen om den måst öka. Försäkringen omfattar alla privat och kooperativt anställda och under kampanjperioden är budskapet att alla har råd att vara föräldralediga, eftersom föräldrapenningtillägget ger alla 90 % av lönen oavsett inkomst. Eftersom tillägget är utformat som en försäkring, måste man själv ansöka om ersättning hos AFA försäkring.

Viktor Rasjö
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.