Fråga facket Fråga facket

Vi som arbetar med våra kroppar

Opinionsbildning Arbetare porträtteras i unikt projekt - 33 arbetares röster tar plats i ord, ljud, film och fotografier.


Publicerad Uppdaterad
Kopiera länk för delning

Kjell Johansson, från Pappers avdelning 3 i Karskär, är en av alla arbetare som är med i utställningen och på vernissaget.
Kjell Johansson, från Pappers avdelning 3 i Karskär, är en av alla arbetare som är med i utställningen och på vernissaget. Foto: Elisabeth Ohlson

Två miljoner människor i Sverige har ett kroppsarbete. Människor som sällan syns eller hörs i det offentliga rummet. Genom sin resa i Sverige har författaren Annica Carlsson Bergdahl och fotografen Elisabeth Ohlsons porträtterat 33 av dessa arbetare.

Resultatet kan vi nu se i en utställning på länsmuseet Gävleborg i Gävle 5 juni - 17 oktober. Därefter visas utställningen på Ljusdalsbygdens muséum 22 oktober - 28 november. Projektet har även dokumenterats i en bok.

Den 3 juni 2021 kl 14.00-14.45 genomförs ett digitalt vernissage via Facebook.

Medverkande är Annica Carlsson Bergdahl (utställningsproducent och författare), Elisabeth Ohlson (fotograf), Ingela Broström (Länsmuseet Gävleborg), Kjell Johansson (pappersarbetare i Gävle) samt Reine Lööf (ABF Gästrikebygden).

Du hittar evenemanget här: DIGITALT VERNISSAGE 3 juni

Mer information om projektet, som är ett samarbete mellan Rot produktion, ABF och LO, hittar du här:
Vi som arbetar med våra kroppar

Viktor Rasjö
- Din webbläsare verkar inte ha stöd för javascript. Skriv in fornamn.efternamn@lo.se i ditt mailprogram.